Praktijk voor Lichaamsgerichte Therapie & Coaching • Carin Mannak

Opleiding tot Ademcoach (in samenwerking met de academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel)

Ademen is leven, het binnenhalen van levensenergie. Wanneer je voller en dieper gaat ademen verhoog je de diepgang en intensiteit van je bestaan. De ademhaling is het meest natuurlijke middel om je levensenergie weer volledig tot je beschikking te krijgen.

In de hectische wereld waarin wij leven, hebben steeds meer mensen last van stress, angst- en paniekstoornissen en burn-out. Een gevolg van stress is dat deze psychische spanningen zich vastzetten in het lichaam.

Een ademcoach begeleidt mensen met stress gerelateerde klachten. Door specifieke ademtechnieken in te zetten, begeleidt de Ademcoach je met het loslaten van spanningen die zich in het lichaam hebben vastgezet.

De opleiding tot Ademcoach leert jou welke ademtechnieken er zijn, hoe je deze kan toepassen en hoe je jouw cliënt hierin kan begeleiden. Als Ademcoach kan jij anderen begeleiden zodat zij zich meer ontspannen voelen, meer plezier ervaren en weer volop zin hebben in het leven.

In 10 dagen verdiep je je kennis in alle aspecten van de ademhaling en leer je de belangrijkste ademhalingstechnieken toe te passen.

De opleiding Ademcoach is een professionele opleiding waarin je leert te coachen vanuit de invalshoek van de ademhaling. Hierbij  wordt extra lesstof gaangeboden zodat je dit op een professionele manier kunt doen: gesprekstechnieken (focussen), werken via haptonomische aanraking, ademobservatie en analyse, procesbegeleiding.

data: 10 okt, 24 okt, 14 nov, 21 nov, 5 dec, 12 dec, 9 jan, 23 jan, 6 feb en 20 feb

voor verdere informatie, introductiemomenten en opgave verwijs ik je naar https://www.psychodynamica.nl/opleidingen/opleiding-ademcoach/